![]() |
![]() |
خصوصیات مورد استفاده در شناسایی سخت بالپوشان :
خصوصیات اساسی که در تشخیص حشرات این راسته بکار برده می شود عبارتند از :
خصوصیات سر، شاخک ها، اسکلریت های قفسه سینه، پاها، بال پوش ها و شکم . ضمناً خصوصیاتی مثل اندازه بدن، شکل ظاهری و رنگ نیز گه گاهی مورد استفاده واقع می شوند.
در بیشتر مواقع سهولت تشخیص این حشرات بستگی به اندازهآنها دارد. بعضی اوقات لازم است یک خصوصیت را بدقت در زیر بینوکولر با درشت نمایی زیاد مورد مطالعه قرار داد.
خصوصیات سر:
مهمترین خصوصیات سر در برخی از سخت بالپوشان بوجود آمدن پوزه یا سرخرطومی شکل (Snout) است که در بالاخانواده Curculionoidea دیده می شود،در این حشرات سر کم و بیش کشیده شده و قطعات دهانی ضمن کوچک شدن در انتهای آن واقع شده اند و شاخک ها در طرفین قسمت کشیده شده سر مستقر گردیده اند.مفصل قاعده شاخک اغلب در شکاف یا شیار مخصوصی روی سر قرار می گیرد.در بیشتر موارد سر کاملاً کشیده و دراز شده بطوری که به درازی طول بدن یا بیشتر می باشد،در حالی که در بعضی خانواده ها مثل Scolytidae سر زیاد کشیده نشده است.
خصوصیات شاخک ها:
شاخک های سخت بالپوشان در گروه های مختلف آنها اختلافات زیادی داشته و لذا در تشخیص آنها اهمیت زیادی دارد.
در کلید تشخیص این حشرات؛
گاهی اوقات تشخیص بین چند نوع از شاخک های سخت بالپوشان تا حدودی مشکل است از جمله بین نخی و کمی چماقی و یا بین نخی و اره ایSerrate . لذا در چنین مواردی لازم است از خصوصیات دیگر در تشخیص آنها استفاده شود.گاهی اوقات تعداد مفصل هایی که موجب چماقی شدن شاخک می شوند در تشخیص اهمیت دارد.مفصل هایی از شاخک که بین مفصل قاعده شاخک Scape و مفصل های چماقی شده(متورم شده ) واقع شده اند به آنها Funiculus یا Funicle گفته می شود که در تشخیص مورد استفاده قرار می گیرند.
آفت کرم خوشه خوار انگور
مهمترین آفات مرکبات
ادامه آفات خرما
آفات مهم خرما
سوسک برگ خوار نارون
کرم خوشه خوار انگور
سوسک برگخوار چلیپائیان یا سوسک منداب
شته سبز و شته خال دار گردو
کنه تاولی گلابی :
شته سبز هلو :
سپر دار وا وی سیب
شته سبز سیب
[عناوین آرشیوشده]
![]() |
![]() |